Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 04.11.2019

77. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 4. i 5. studenog 2019. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) održat će svoje 77. redovito zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH.

Zasjedanje će započeti u ponedjeljak, 4. studenog u 9 sati. Na početku zasjedanja biskupi će se susresti s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom. Članovima Biskupske konferencije BiH na početku zasjedanja pridružit će se umirovljeni varšavski nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje. Svoje sudjelovanje na zasjedanju potvrdili su: biskup dubrovački mons. Mate Uzinić kao delegat Hrvatske biskupske konferencije, biskup skopski i eparh strumičko-skopski mons. Kiro Stojanov kao delegat Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, umirovljeni biskup iz Linza mons. Maximillian Aichern kao delegat Austrijske biskupske konferencije i apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić.
 
Uz redovite teme biskupi će tijekom zasjedanja razmotriti i okvirni prijedlog zajedničkog programa šeste pastoralne godine za svećeničke kandidate, saslušati izvješća te se osvrnuti na neka aktualna pitanja.
 
Uoči zasjedanja, u nedjelju 3. studenog 2019. u 18 sati biskupi će slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup Stojanov.

U ponedjeljak ujutro, 4. studenog biskupi će slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i susresti se s bogoslovnom zajednicom. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup Uzinić.
U utorak, 5. studenog u 12 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) bit će upriličena konferencija za novinstvo na kojoj će o zasjedanju govoriti kardinal Puljić i dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH. (kta)
PREPORUČI