Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 867
e-mail: bkbih@bih.net.ba
http://www.bkbih.ba

Mostar - 31.12.2020

Biskup Palić pozvao vjernike na molitvu i pomoć za stradale u potresu

Okružnicu prenosimo u cijelosti

Okružnicom br. 1472/2020., od 30. prosinca 2020., msgr. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije ...

Okružnicom br. 1472/2020., od 30. prosinca 2020., msgr. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije, odredio je da se u nedjelju 3. siječnja 2021. godine u svim crkva i na svim sv. Misama moli za duše onih koji su izgubili život u potresu kao i za one koji trpe posljedice, bilo da su ozlijeđeni ili su ostali bez svoga doma, posla, crkve, škole te da sva prikupljena milostinja ide za potrebe Sisačke biskupije.   

Okružnicu prenosimo u cijelosti:

Velečasni gospodine!

Nakon što je 29. prosinca 2020. razoran potres pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine razgovarali su o mogućem načinu pomoći Sisačkoj biskupiji.

S tim u vezi, određujem i pozivam Vas da u nedjelju, 3. siječnja 2021., pozovete sve župljane na molitvu posebno za duše onih koji su izgubili život u spomenutom potresu kao i za one koji trpe posljedice, bilo da su ozlijeđeni ili su ostali bez svoga doma, posla, crkve, škole.

Također, sva prikupljena kolekta u nedjelju, 3. siječnja 2021., ide za pomoć Sisačkoj biskupiji, pa Vas u tom smislu molim da pozovete vjernike da dadnu svoju financijsku pomoć i na taj način ublažimo posljedice ovoga potresa i potrebe naše braće i sestara u Sisačkoj biskupiji.

Spomenutu kolektu potrebno je do 15. siječnja 2021. dostaviti ekonomatu našeg Ordinarijata.

Sve druge načine i vrste pomoći Sisačkoj biskupiji i stradalim područjima koordinirat će naš biskupijski Caritas, koji je u kontaktu s Hrvatskim Caritasom kao i s Caritasom Sisačke biskupije, pa Vas pozivam da se za sva moguća pitanja u vezi s načinom pomoći stradalima od potresa obratite našemu biskupijskom Caritasu.

Uključujući u molitvu sve koji su pogođeni potresom, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam i unaprijed, u ime svih potrebnih, zahvaljujem za Vašu pomoć i molitvu.

✠ Petar Palić
Mostarsko-duvanjski biskup
Apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski

(kta/md-tm.ba)