Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 867
e-mail: bkbih@bih.net.ba
http://www.bkbih.ba

Sarajevo - 22.12.2020

Kardinal Puljić uputio čestitku novoimenovanom biskupu kotorskom mons. Ivanu Štironji

„Radujem se i iskreno čestitam da Vas je ovim imenovanjem Papa uvrstio u Zbor apostola naših dana“

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 22. prosinca 2020. uputio je čestitku novoimenovanom biskupu kotorskom mons. Ivanu Štironji

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 22. prosinca 2020. uputio je čestitku novoimenovanom biskupu kotorskom mons. Ivanu Štironji.

U svojoj čestitci „dragom bratu Misniku“ don Ivanu Štironji, kardinal Puljić napisao je da se „istinski raduje vijesti da ga je Sveti Otac imenovao biskupom u Kotoru, zaljevu hrvatskih svetaca“ te da je „drevna biskupija“ u njemu dobila svoga novog pastira u vremenima raznih kušnji.
 
„Radujem se i iskreno čestitam da Vas je ovim imenovanjem Papa uvrstio u Zbor apostola naših dana. Čestitam na tom povjerenju i iskreno molim snagu i svjetlo Duha Svetoga da biskupskim posvećenjem i preuzimanjem te biskupije hrabro naviještate i svjedočite Krista koji je Put, Istina i Život. Uz čestitku i izraze radosti, pružam bratsku ruku zajedništva u hrabrom hodu naviještanja Evanđelja unatoč svih iskušenja. Ovim imenovanjem Kotorska biskupija je dobila najljepši božićni dar“, napisao je kardinal Puljić u svojoj čestitci novoimenovanom kotorskom biskupu mons. Ivanu Štironji. Također mu je čestitao Božić i poželio blagoslovljenu Novu 2021. godinu i sve godine njegove apostolske službe. (kta)