Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Biskup Franjo Komarica Biskup Franjo Komarica
Sarajevo - 22.12.2012

Sućut predsjednika BK BiH predsjedniku Američke BK

Biskupi će zajedno sa svećenicima i vjernicima moliti na blagdan Nevine dječice, 28. prosinca za djecu ubijenu u toj školi

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. Franjo Komarica uputio je, 21. prosinca predsjedniku Američke biskupske konferencije kardinalu Timothyu Dolanu, nadbiskupu u New Yorku, u ime svih biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine „izraze iskrene kršćanske sućuti i blizine“ njemu i preko njega „ucviljenim roditeljima i ožalošćenim obiteljima djece koja su nedavno ubijena u besmislenom nasilju u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtonu u Connecticutu“.

Biskup Komarica nadalje piše da su članovi Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine „odlučili zajedno sa svećenicima i vjernicima na blagdan Nevine dječice, 28. prosinca 2012. moliti na osobit način za djecu ubijenu u toj školi, ali i za brojnu nevinu djecu koja stradaju širom svijeta, a na osobit način u siromašnim zemljama o kojima mediji često i ne govore“.

„U molitve će biti uključena i sva začeta, a nikad rođena djeca. Dok u siromašnim zemljama milijuni djece umiru od gladi i bolesti, u isto vrijeme bogata društva sve više stvaraju ozračje protivno rađanju i životu“, napisao je biskup Komarica. Također je izrazio radost što se, tijekom svog nedavnog pohoda Sjedinjenim Američkim Državama, „mogao uvjeriti da postoji veliki broj ljudi spremnih, ne samo slušati o patnjama drugih, nego se i aktivno uključiti u rješavanje pojedinih problema“.

Biskup Komarica je „od srca zahvalio za svaki izraz pomoći i zajedništva“ kardinalu Dolanu i cijeloj Crkvi i svim ljudima dobre volje u njegovoj zemlji te poželio čestito „slavlje blagdana Božića, koji u sebi i oko sebe širi ozračje Božje blizine i ljubavi“ i blagoslovljenu Novu 2013. godinu. (kta)

PREPORUČI