Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Direktorij za obiteljski pastoral Crkve  u Bosni i Hercegovini Direktorij za obiteljski pastoral Crkve u Bosni i Hercegovini

Direktorij za obiteljski pastoral Crkve u Bosni i Hercegovini

"Obitelj je kolijevka i osnovna stanica društva. Ona je istodobno i prvo i trajno mjesto odgoja i duhovnog rasta, i to ne samo jedne osobe, nego i čitavog naroda"

Papa Ivan Pavao II. je, prilikom svoga pastoralnog pohoda Hrvatskoj 4. listopada 1998., na susretu s biskupima u Splitu, rekao: "Neka u vašem dušobrižničkom radu obitelj, 'kućna Crkva', ima posebno mjesto jer 'budućnost svijeta i Crkve ide kroz obitelj'".

U Bosni i Hercegovini postajemo sve svjesniji kako nam je narodna budućnost ugrožena, jer se, osim drugih objektivnih razloga, brak i obitelj već duže vremena nalaze u ozbiljnim krizama. Kriza hrvatske katoličke obitelji odjek je i krize obitelji u Europi, ali i šire. Zato je Biskupska sinoda u Rimu još 1980. godine kao svoju središnju temu imala upravo brak i obitelj, dok je apostolska pobudnica Ivana Pavla II. "Familiaris consortio ? Obiteljska zajednica" zatražila je da se biskupske konferencije pobrinu za izdavanje Direktorija za pastoral obitelji.

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine ovim Direktorijem ostvaruje tu svoju zadaću.


Preuzmi: Direktorij za obiteljski pastoral Crkve u Bosni i Hercegovini

PREPORUČI