Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Banja Luka - 10.12.2023

Biskup Komarica uputio čestitku novoimenovanom banjolučkom biskupu Željku Majiću

Čestitku novoimenovanom banjolučkom biskupu Željku Majiću prenosimo u cijelosti

Biskup Franjo Komarica u svoje osobno ime, u ime pomoćnog biskupa mons. Semrena, u ime konzultora i drugih članova Biskupskog ordinarijata uputio je čestitku novoimenovanom banjolučkom biskupu Željku Majiću koju prenosimo u cijelosti.

Dragi naš brate po krsnoj milosti i Svetom Redu, Željko,

u svoje osobno ime, u ime pomoćnog biskupa mons. Marka, u ime konzultora i drugih članova Biskupskog ordinarijata, upućujem Ti iskrene, srdačne i bratske čestitke, povezane s molitvom, u jedinstvenoj prigodi Tvoga imenovanja biskupom ove naše Mjesne Crkve, sestrinske Tvojoj rodnoj, iz koje nam dolaziš!

Nasljednik apostolskog prvaka sv. Petra, papa Franjo, imenovao Te je budućim biskupom ove Mjesne Crkve banjolučke, koja već neko vrijeme očekuje svježu zamjenu za dosadašnjeg svoga Ordinarija, koji se već duže vrijeme bori s bremenom svojih godina i sa svojim istrošenim zdravljem.

Bogu dragom zahvaljujemo za ovu papinu gestu prema ovoj biskupiji i njezinom dosadašnjem biskupu, uvažavajući molbu za odreknuće od pastoralnog vodstva biskupije.

Velika i iskrena hvala i Tebi, što si svojim dosadašnjim uzornim i požrtvovnim svećeničkim životom i radom zaslužio to povjerenje Svetog Oca i što si – dosljedan svome katoličkom stavu i svećeničkom poslanju –, u poslušnosti volji Božjoj, prihvatio i ovu najnoviju, još odgovorniju i izazovniju službu u Kristovoj Crkvi u našem narodu i zemlji.

Radujemo se Tvome dolasku među naše svećenike, redovnike, redovnice i vjernike laike. Molit ćemo već od sada za Tebe i Tvoju buduću službu u ovoj Mjesnoj Crkvi, da Te Duh Sveti prosvjetljuje, nadahnjuje i krijepi, te i Ti uzmogneš pomagati drugima oko sebe, napose u biskupskoj zajednici koju Ti se povjerava.

Naravno da možeš računati na svekoliku podršku, moju osobnu, kao i svih drugih oko mene!

Blagoslovljen bio Tvoj dolazak u ovu, za Tebe novu ali ne i nepoznatu sredinu!

Pratio Te majčinski zagovor Presvete Bezgrješne Djevice i Bogorodice Marije, sv. Josipa te nebeskih Zaštitnika ove Mjesne Crkve sv. Bonaventure i bl. Ivana Merza, Banjolučanina.

Srdačno i bratski Te pozdravljamo i očekujemo uskoro – u Gospodinu Isusu Kristu Tvoj

Franjo Komarica
biskup banjolučki

PREPORUCI