Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 18.09.2023

​​​​​​​Održana 35. sjednica Stalnoga vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak 18. rujna, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, održalo je svoju 35. sjednicu

 Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak 18. rujna 2023., u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, održalo je svoju 35. sjednicu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, potpredsjednik BK BiH, i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević, a ispričao se pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, član ovog Vijeća.

Članovi Vijeća upoznati su s provedbom zaključaka koje su biskupi donijeli na svom 87. redovitom zasjedanja Biskupskekonferencije održanom 13. i 14. srpnja 2023. u Banjoj Luci. Nakon diskusije o pojedinim zaključcima čija je provedba u tijeku, dali su potrebne smjernice Tajništvu BK BiH.

Biskupi su također razmotrili pojedine važnije dopise koji su stigli na adresu BK BiH u posljednje vrijeme te dali smjernice za njihovo rješavanje.

Članovi Stalnog vijeća dogovorili su i dnevni red 88. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 6. i 7. studenog 2023. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Potaknuti pismom generalnog tajnika Biskupske sinode kardinala Maria Grecha, biskupi će posebnim dopisom pozvati sve članove biskupijskih zajednica u Bosni i Hercegovini da se na osobit način u 26. nedjelju kroz godinu, 1. listopada 2023. ujedine u molitvi za plodan rad predstojeće XVI. Opće redovite skupštine Biskupske sinode na kojoj će sudjelovati i delegat Biskupske konferencije BiH.

 

PREPORUČI