Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Banja Luka - 13.07.2023

87. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

U četvrtak i petak, 13. i 14. srpnja 2023., u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. 80), bit će održano 87. redovito...

U četvrtak i petak, 13. i 14. srpnja 2023., u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. 80), bit će održano 87. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovat će svi članovi Biskupske konferencije BiH: domaćin mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki, zatim potpredsjednik BK BiH mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, nadbiskup Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje i mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. Također će sudjelovati vladika križevački mons. Milan Stipić te delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Ivan Štironja, biskup porečki i pulski, i mons. Franc Šuštar, pomoćni biskup ljubljanski. Zasjedanje će započeti u četvrtak, 13. srpnja u 9 sati.

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnutina provedbu zaključaka donesenih na 86. redovitom zasjedanju BK BiH, održanom 21. i 22. ožujka 2023. u Mostaru, zatim saslušati izvješće Nadzornog i Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine te izvješće o provedbi Đakonske pastoralne godine, a razmotrit će i prijedlog kurikuluma katoličkog vjeronauka za osnovne škole i gimnazije u BiH.

Konferencija za novinstvo bit će upriličena u petak, 14. srpnja u 12 sati također u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci. Na teme zasjedanja osvrnut će se nadbiskup Tomo Vukšić i biskup Franjo Komarica.

Nakon radnog dijela zasjedanja, biskupi će sudjelovati na svečanom Euharistijskom slavlju, na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, u subotu 15. srpnja 2023. u 10.00 sati. Svetu misu u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci predvodit će nadbiskup Tomo Vukšić u zajedništvu sa svim biskupima koji će sudjelovati na redovitom zasjedanju u Banjoj Luci. (kta)

PREPORUČI