Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 04.11.2022

85. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 4. i 5. studenog 2022. s početkom u 9,00 sati u prostorijama...

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 4. i 5. studenog 2022. s početkom u 9,00 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) održat će svoje 85. redovito zasjedanje. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, uz sudjelovanje svih članova Biskupske konferencije BiH te delegata Hrvatske biskupske konferencije i Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metodija.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalih točaka dnevnoga reda, razmotriti apostolsko pismo pape Franje „Desiderio desideravi“ o liturgijskoj formaciji naroda Božjega od 29. lipnja 2022., saslušati izvješća svojih delegata s pojedinih važnih susreta, dogovoriti predstojeće termine i razmatrati druga pitanja važna za život i djelovanje biskupijskih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Uoči 85. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, biskupi će u četvrtak, 3. studenog u 18 sati, uz sudjelovanje Božjega naroda, slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova. Euharistijsko slavlje predvodit će predsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, a propovijedat će predsjednik Međunarodne biskupske konferencije mons. Ladislav Német, biskup zrenjaninski.

Biskupi će također u petak, 4. studenog ujutro slaviti Svetu misu u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i potom se susresti s bogoslovnom zajednicom. Predsjedat će nadbiskup Vukšić, a prigodnu propovijed uputit će biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.  

Biskupi će završiti svoje zasjedanje konferencijom za novinstvo koja će biti upriličena u subotu, 5. studenog u 12 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u ulici Josipa Stadlera 13. (kta)

PREPORUČI