Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Banja Luka - 13.07.2022

84. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 84. redovito zasjedanje, 13. i...

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 84. redovito zasjedanje, 13. i 14. srpnja 2022. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. br. 80).

Zasjedanje će započeti u srijedu, 13. srpnja 2022. u 9 sati pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika BK BiH.

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka s proljetnog zasjedanja održanog u Mostaru te razmotriti izvješća o djelovanju Caritasa Bosne i Hercegovine i provedbi Đakonske pastoralne godine. Posebnu pozornost posvetit će prvoj etapi sinodalnog hoda na biskupijskoj razini nakon koje će uslijediti kontinentalna i potom univerzalna etapa koja će se odvijati u Vatikanu u listopadu 2023. godine, a koju će obilježiti održavanje XVI. Redovne opće skupštine Biskupske sinode.

Zasjedanje će završiti u četvrtak, 14. srpnja 2022. u 12 sati uobičajenom konferencijom za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata. O zasjedanju će na konferenciji govoriti nadbiskup Vukšić i biskup banjolučki mons. Franjo Komarica.

Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale u petak, 15. srpnja bit će Euharistijsko slavlje u katedrali u 10 sati. Predsjedat će biskup Komarica, koji će tom prigodom proslaviti zlatni jubilej - 50 godina svećeništva zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnikom u Biskupskom ordinarijatu mons. Antom Orlovcem. Prigodnu propovijed uputit će nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić. (kta)

PREPORUČI