Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 26.06.2023

Priopćenje s 34. sjednice Stalnoga vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 34. sjednicu u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 34. sjednicu u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, potpredsjednik BK BiH, zatim pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su saslušali izvješće o provedbi zaključaka donesenih na 86. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, održanom 21. i 22. ožujka 2023. u Mostaru, te dali potrebne smjernice.

Članovi Stalnog vijeća dogovorili su dnevni red 87. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će održati, 13. i 14. srpnja 2023. u Banjoj Luci.

Tijekom zasjedanja prihvaćen je predložak Katoličkog imendanskog kalendara 2024. za područje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Članovi Stalnog vijeća upoznati su s prijedlogom kurikuluma katoličkog vjeronauka za
osnovne škole i gimnazije u BiH te razmotrili važnije dopise pristigle nakon prošlog redovitog zasjedanje i dali potrebne smjernice za njihovo rješavanje.

 

PREPORUCI