Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 04.02.2023

Održana izvanredna sjednica Upravnog vijeća Caritasa BiH

Na sjednici se raspravljalo o temama koje su u ovom trenutku važne za daljnju izgradnju i aktivnosti Caritasa BiH kako bi isti što kvalitetnije ostvario svoje poslanje u karitativnom životu Katoličke Crkve u BiH

U subotu prijepodne, 4. veljače 2023. godine, u Rezidenciji vrhbosanskog nadbiskupa u Sarajevu je održana izvanredna sjednica Upravnog vijeća Caritasa BiH. Sjednicu je prema važećem Statutu sazvao i sjednici predsjedao predsjednik Caritasa BiH nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. dr. sc. Tomo Vukšić. Na sjednici su sudjelovali članovi Upravnog vijeća: generalni vikari bosanskohercegovačkih nad/biskupija, ravnatelji Caritasa BiH i nad/biskupijskih Caritasa. Zapisnik je vodio djelatnik Caritasa BiH gosp. Miroslav Valenta.

Nakon molitve i pozdrava pristupilo se prihvaćanju predloženog Dnevnog reda, a zapisnik prethodne redovite sjednice bit će na dnevnom redu na sljedećoj redovitoj sjednici 3. svibnja ove godine. Pozivnica sa svim pripremljenim materijalima članovima Upravnog vijeća pravovremeno su poslani putem e-maila.

Na sjednici se raspravljalo o temama koje su u ovom trenutku važne za daljnju izgradnju i aktivnosti Caritasa BiH kako bi isti što kvalitetnije ostvario svoje poslanje u karitativnom životu Katoličke Crkve u BiH prema važećim crkvenim, karitativnim, državnim i statutarnim odredbama i zakonima. U središtu konstruktivne rasprave i zaključaka bile su sljedeće teme: Višenamjenski i samoodrživi projektni centar Caritasa BiH i traženje zadovoljavajućeg rješenja i aktivnosti Caritasa BiH s konkretnim izazovima početka ove godine. (caritas.ba)

PREPORUČI