Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 06.11.2022

Čestitka nadbiskupa Vukšića novoimenovanome beogradskom nadbiskupu Németu

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, 5. studenog 2022. uputio je čestitku novoimenovanome beogradskom nadbiskupu i metropolitu mons. Ladislavu Németu koju prenosimo u cijelosti:
 
Poštovani Ladislave!
Nakon što je stigla vijest da Te je papa Franjo imenovao novim beogradskim nadbiskupom, radujem se s Tobom, sa svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i cijelim narodom Božjim u Beogradskoj nadbiskupiji. Pozdravljam Te i čestitam u ime svih članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i naših umirovljenih biskupa. I zahvaljujem dosadašnjem beogradskom nadbiskupu mons. Stanislavu Hočevaru za otvorenu suradnju, za pozive da se sudjeluje u životu tamošnje Crkve i za njegove dolaske i sudjelovanje u životu naših biskupija.
 
Neka dragi Bog, po zagovoru svetih Ćirila i Metodija, nebeskih zaštitnika Beogradske nadbiskupije, blagoslovi sve njezine članove kako bi uvijek rasli u dobroti i svetosti i neka blagoslovi Tebe i Tvoje služenje Crkvi Božjoj u tim krajevima.

 

PREPORUCI