Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 04.11.2021

82. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 4. i 5. studenog 2021. s početkom u 9,00 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) održat će svoje 82. redovito zasjedanje. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, uz sudjelovanje svih članova Biskupske konferencije BiH te delegata Hrvatske biskupske konferencije i Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Središnja tema zasjedanja bit će uključivanje biskupijskih zajednica i Biskupske konferencije BiH u sinodalni hod Katoličke Crkve za XVI. redovito opće zasjedanje Biskupske sinode koja će se održati u listopadu 2023. u Rimu na temu: „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“. Biskupi će razmotriti i provedu predstojeće Đakonske pastoralne godine, saslušati izvješća svojih delegata s pojedinih važnih susreta te razmotriti pojedine prijedloge na pastoralnom i karitativnom planu.

Uoči radnog dijela zasjedanje biskupi će, u srijedu 3. studenog u 18 sati slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Euharistijsko slavlje predvodit će kardinal Puljić. Prigodnu propovijed uputit će biskup kotorski mons. Ivan Štironja, delegat Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Biskupi će također u četvrtak, 4. studenog ujutro slaviti Svetu misu u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i potom se susresti s bogoslovnom zajednicom.

Biskupi će završiti svoje zasjedanje konferencijom za novinstvo koja će biti upriličena u petak, 5. studenog u 12 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u ulici Josipa Stadlera 13. Na početku konferencije svoj osvrt na zasjedanje dat će kardinal Puljić i dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH. (kta)

PREPORUČI