Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 02.10.2021

​​​​​​​Stalno vijeće Biskupske konferencije BiH održalo svoju 29. sjednicu

Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH

 Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u petak, 1. listopada 2021. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, održalo je svoju 29. sjednicu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednika BK BiH, a sudjelovali su: dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, i mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH.

Biskupi su upoznati s provedbom zaključaka s 81. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH, održanog 13. i 14. srpnja 2021. u Banjoj Luci. Također su dali smjernice za provedbu pojedinih zaključaka čija je provedba u tijeku.

Članovi Vijeća su razmotrili važnije dopise upućene Biskupskoj konferenciji BiH nakon zasjedanja u Banjoj Luci te dali smjernice Tajništvu BK BiH u vezi s tim.

Biskupi su također dogovorili dnevni red 82. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će se održati, 4. i 5. studenog 2021. u Sarajevu. (kta)

PREPORUČI