Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Banja Luka - 13.07.2021

81. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 81. redovito zasjedanje, 13. i 14. srpnja 2021. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. br. 80).

Zasjedanje će započeti u utorak, 13. srpnja 2021. u 9 sati pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, osvrnuti se na provedbu zaključaka s proljetnog zasjedanja održanog u Mostaru i saslušati pojedina izvješća. Posebnu pozornost članovi BK BiH posvetit će djelovanju Caritasa Bosne i Hercegovine i pastoralu duhovnih zvanja. Biskupi će također biti upoznati s aktualnom situacijom o Mariji Zvijezdi u Banjoj Luci i s provedbom Sinode Vrhbosanske nadbiskupije.

Zasjedanje će završiti u srijedu, 14. srpnja 2021. u 12 sati uobičajenom konferencijom za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata. O zasjedanju će na konferenciji govoriti kardinal Puljić i mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki.

Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale, 15. srpnja bit će Euharistijsko slavlje u katedrali u 10 sati. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup Komarica.

U utorak, 13. srpnja u 19 sati u dvorani Biskupskog ordinarijata biskupi će, zajedno sa svim prisutnima, pogledati dokumentarni filma Udruge Nazaret pod naslovom: „Stradanje župe Barlovci u vremenu od 1992. do 1995. godine“.

U srijedu, 14. srpnja 2021. u 19 sati biskupi će biti prisutni u katedrali sv. Bonaventure na koncertu na orguljama u izvedbi orguljaša zagrebačke katedrale Nevena Kraljića. (kta)

PREPORUČI