Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 02.06.2021

​​​​​​​Održana sjednica Organizacijskog odbora za proslavu IV. Obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u utorak 1. lipnja 2021. u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu održana je sjednica Organizacijskog odbora za proslavu IV. Obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini koji će biti upriličen u nedjelju, 25. srpnja 2021. u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, a započet će Misom uočnicom. Na sjednici su sudjelovali: pomoćni biskup banjolučki i predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH mons. Marko Semren, zatim župnik župe Svete Obitelji u Kupresu vlč. Tomislav Mlakić, župnik župe sv. Ilije proroka u Glamoču vlč. Marko Crnjak i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Nakon molitve i pozdravnih riječi kardinala Puljića, sudionici su se osvrnuli na Treći Obiteljski dan u BiH koji je obilježen u nedjelju, 26. srpnja 2020. svečanim Euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu i Svetom misom uočnicom te klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu. Izražena je radost da je, unatoč ograničenja u vremenu pandemije, bilo moguće obilježiti ovaj dan na lijep i dostojanstven način. Posebnu zahvalnost su uputili onim elektroničkim medijima koji su izravnim prijenosom Misnih slavlja omogućili mnogima da se u svojim domovima ujedine u molitvi za obitelji kao i onim sredstvima priopćivanja koji su izvijestili o toj proslavi.

Članovi Odbora dogovorili su da IV. Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini bude obilježen pod geslom: Obitelj – svjedočanstvo radosne ljubavi.

Sudionici sjednice su upoznati da će na kraju središnjeg Euharistijskog slavlja u nedjelju 25. srpnja 2021. u 11 sati u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu biti podijeljeni pisani apostolski blagoslovi oni brakovima koji preko župnih ureda do 1. srpnja 2021. prijave da će toga dana doći u Kupres obilježiti 25. ili 50. odnosno 60. obljetnicu braka.

Dogovoreno je da proslava Obiteljskog dana započne u subotu, 24. srpnja 2021. Misom uočnicom u 19 sati u župnoj crkvi Svete Obitelji na Kupresu te da nakon Mise bude upriličeno jednosatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Svečano Euharistijsko slavlje bit će u nedjelju, 25. srpnja 2021. u 11 sati. Prije Svete mise bit će moljena krunica uz prigodu za pristup sakramentu ispovijedi. Nakon Svete mise u župnom pastoralnom centru, koji se nalazi u kripti crkve, bit će prigoda za zajedničko druženje uz nastup Etno skupine Čuvarice iz Prozora. (kta)

PREPORUCI