Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 02.06.2021

Održana 28. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH

U utorak, 1. lipnja 2021. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu održana je 28. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, zatim mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, i mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH.

Biskupi su upoznati s provedbom zaključaka sa 80. redovitog zasjedanja BK BiH održanog 18. i 19. ožujka 2021. u Mostaru. Također su upoznati s tijekom priprema za IV. Obiteljski dan koji će biti održan u nedjelju, 25. srpnja 2021. u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, a započet će Misom uočnicom.

Članovi Stalnog vijeća BK BiH su predložili i dnevni red 81. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 13. i 14. srpnja 2021. u Banjoj Luci.

Pošto su razmotrili važnije dopise, pristigle nakon posljednjeg redovitog zasjedanja BK BiH, biskupi su dali potrebne smjernice Tajništvu BK BiH.

Biskupi su upoznati s tijekom prvog koordinacijskog susreta liturgičara za hrvatski prijevod trećeg tipskog izdanja Rimskog misala koji je održan, 21. travnja 2021. u Zagrebu.


Sarajevo, 1. lipnja 2021.

Tajništvo BK BiH

PREPORUČI