Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 05.02.2021

Održana 27. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

U petak, 5. veljače 2021. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu održana je 27. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

U petak, 5. veljače 2021. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu održana je 27. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su: dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata BiH, zatim mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, i mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH.

Biskupi su upoznati s provedbom zaključaka sa 79. redovitog zasjedanja BK BiH održanog 4. i 5. studenog 2020. u Sarajevu te dali potrebne smjernice.

Članovi Stalnog vijeća razmotrili su također prihvatili prijedlog tema za XXIII. zajedničko zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH koje će se održati 23. veljače 2021. u Zagrebu.

Biskupi su dogovorili dnevni red 80. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 18. i 19. ožujka 2021. u Mostaru.

Na sjednici su razmotreni važniji dopisi koji su pristigli nakon posljednjeg redovitog zasjedanja BK BiH te Tajništvu BK BiH dali potrebne smjernice. (kta)

PREPORUCI