Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 20.12.2020

Kardinal Puljić izrazio sućut povodom smrti biskupa Bogovića

„Svima ožalošćenima želim snažnu utjehu vjere koja je utemeljena na Kristovoj smrti i uskrsnuću. On nam zajamči uskrsnuće mrtvih i život vječni“

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić uputio je u nedjelju, 20. prosinca 2020., gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću izraze sućuti povodom smrti umirovljenog biskupa te biskupije mons. Mile Bogovića. Kardinalovu poruku prenosimo u cijelosti:

 
Dragi brate u biskupstvu!
 
Danas na Četvrtu nedjelju došašća, iznenadila me vijest o smrti dragog biskupa u miru mons. dr. Mile Bogovića koji je u sinošnjim satima umro. Tim povodom Vama osobno kao nadpastiru te mjesne Crkve, te svekolikom prezbiteriju i narodu Božjemu, kao i bližoj i daljnjoj ožalošćenoj rodbini upućujem najiskrenije izraze kršćanske sućuti. Na ovaj dan Gospodnji, rado ću dušu dragog pokojnog biskupa uključiti u molitve da ga Gospodin zagrli svojim božanskim zagrljajem i obasja vječnim svjetlom. Pošao je pred lice Božje slaviti u nebu otajstvo rođenja Isusa Krista.
 
Svima ožalošćenima želim snažnu utjehu vjere koja je utemeljena na Kristovoj smrti i uskrsnuću. On nam zajamči uskrsnuće mrtvih i život vječni.
 
Kako vladaju posebne mjere u ovoj pandemiji, nisam siguran da ćemo moći uzeti učešća u sprovodu, ali jamčimo svoju blizinu i zajedništvo molitve za dušu pokojnog biskupa.
 
Hodeći u susret Gospodinu, da proslavimo Kristovo rođenje, neka i ova smrt bude nadahnuće rasta u vjeri i otvorenog srca Božjoj ljubavi. Vama osobno i svim sudionicima na ispraćaju zemnih ostataka iskreni pozdrav uz obilje Božjeg blagoslova!
 
Vinko kardinal Puljić
nadbiskup metropolit vrhbosanski
predsjednik BK-a BiH
PREPORUCI