Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv Foto arhiv
Banja Luka - 12.07.2019

76. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci

U utorak i srijedu, 16. i 17. srpnja 2019. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, ulica Kralja Petra I. 80. bit će održano 76. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.
 
Zasjedanje će započeti u utorak, 16. srpnja u 9 sati pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH, a sudjelovat će svi članovi Biskupske konferencije BiH.
 
Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije u ponedjeljak, 15. srpnja u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure bit će Euharistijsko slavlje u 10 sati.
 
Prvog dana zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto. Na zasjedanju će također sudjelovat delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Milan Stipić. apostolski upravitelj Križevačke eparhije i mons. Stanislav Zore, nadbiskup ljubljanski i predsjednik Slovenske biskupske konferencije. Tijekom svoga zasjedanja biskupi će se, između ostaloga, osvrnuti na provedbu zaključaka s prošloga zasjedanja te saslušati godišnje izvješće o djelovanju Caritasa BiH. Posebnu pozornost posvetit će pastoralu obitelji.
 
Na kraju zasjedanja u srijedu, 17. srpnja u 12 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će održana konferencija za novinstvo na kojoj će o tijeku zasjedanja govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Franjo Komarica. (kta)
PREPORUČI