Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 867
e-mail: bkbih@bih.net.ba
http://www.bkbih.ba

Sarajevo - 19.10.2017

Održana 17. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je, 18. listopada 2017. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu svoju sedamnaestu sjednicu ...

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je, 18. listopada 2017. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu svoju sedamnaestu sjednicu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, i član Vijeća mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, te generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su, između ostalog, razmotrili provedbu zaključaka sa 70. redovitog zasjedanja BK BiH održanog, 13. i 14. srpnja 2017. u Banjoj Luci. Upoznati su da je većina zaključaka provedena te dali potrebne smjernice za provedbu preostalih zaključaka.

Razmotreni su važniji dopisi koji su zaprimljeni nakon posljednjeg zasjedanja BK BiH te dane potrebne smjernice za slanje odgovora ili razmatranje na predstojećem zasjedanju BK BiH.

Članovi Stalnog vijeća napravili su prijedlog dnevnog reda za 71. redovito zasjedanje BK BiH koje će se održati, 3. i 4. studenog 2017. u Sarajevu. Također su predloženi termini za predstojeća zasjedanja i susrete BK BiH u 2018. godini o čemu će biti donesena konačna odluka na predstojećem redovitom zasjedanju BK BiH. (kta)