Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 867
e-mail: bkbih@bih.net.ba
http://www.bkbih.ba

Sarajevo - 23.08.2017

Održana sjednica Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK BiH

Između ostaloga, na sjednici je bilo riječi i o sastavu stručnog tijela koje bi trebalo izraditi godišnji raspored prijenosa liturgijskih slavlja

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, 18. kolovoza 2017., pod predsjedanjem vojnog biskupa u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika Vijeća

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, 18. kolovoza 2017., pod predsjedanjem vojnog biskupa u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika Vijeća, održana je redovita sjednica Vijeća za sredstva društvenoga priopćivanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Vijećnici su saslušali kraće izvješće o prošlogodišnjem središnjem obilježavanju jubilarnog 50. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija upriličenom u BiH u nedjelju, 25. rujna 2016. u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Banjoj Luci.

Imajući u vidu odredbu biskupa BK BiH da se Dan sredstava društvenih komunikacija u BiH obilježava u posljednju nedjelju u mjesecu rujnu, na sjednici je dogovoreno da za nedjelju, 24. rujna 2017. bude pripremljena uobičajena knjižica s Porukom pape Franje za 51. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije, 2017., i drugim poticajnim sadržajima koji će biti pomoć svećenicima i katehetama za taj dan. Također je dogovoreno da biskup Vukšić toga dana predvodi središnje Misno slavlje u župnoj i samostanskoj crkvi u Tomislavgradu.

Na sjednici je bilo riječi i o sastavu stručnog tijela koje bi trebalo, u skladu s "Temeljnim odredbama BK BiH za televizijski, radijski i internetski prijenos liturgijskih slavlja BK BiH" (Sarajevo, 2010.), „u suradnji s pojedinim predstavnicima biskupija i provincija te s vodstvom programa religijske kulture javnih televizija i radija na razini BiH, odnosno mjerodavnih tijela medijskih kuća, izraditi godišnji raspored prijenosa liturgijskih slavlja, pazeći na zastupljenost svih krajeva BiH te vodeći brigu o posebnim slavljima i prigodama“. (kta)