Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 867
e-mail: bkbih@bih.net.ba
http://www.bkbih.ba

Sarajevo - 14.06.2017

Održana XVI. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je, 12. lipnja 2017. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu ...

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je, 12. lipnja 2017. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu svoju šesnaestu sjednicu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, i član Vijeća mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, te generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Članovi Stalnog vijeća razmotrili su provedbu zaključaka sa 69. redovitog zasjedanja BK BiH održanog 21. i 22. ožujka 2017. u Mostaru kao i zaključke s XII. susreta biskupa BK BiH s članovima Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održanog 28. travnja 2017. u Sarajevu te zaključke sa susreta biskupa s franjevačkim provincijalima u BiH održanog istog dana u Sarajevu.

Članovi Vijeća razmotrili su i važnije dopise koji su pristigli u vremenu nakon zasjedanja u Mostaru te dali potrebne smjernice Tajništvu BK BiH.

Članovi Vijeća dogovorili su i dnevni red 70. redovitog zasjedanja BK BiH koje će se održati, 13. i 14. srpnja 2017. u Banjoj Luci. (kta)