Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 867
e-mail: bkbih@bih.net.ba
http://www.bkbih.ba

Sarajevo - 25.05.1999

Sjednica Vijeća za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života BK BiH

U prostorijama BK BiH u Sarajevu održana je 25. svibnja 1999. godine redovna sjednica Vijeća za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života. Sjednici je predsjedao predsjednik...

U prostorijama BK BiH u Sarajevu održana je 25. svibnja 1999. godine redovna sjednica Vijeća za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života. Sjednici je predsjedao predsjednik Vijeća banjalučki biskup mons. Franjo Komarica. Molitveno meditativni uvod u sjednicu sastojao se od moljenja trećeg časa i prezentacije redovničkog života i mučeničke smrti redovnice s. Cecilije Grgić, spaljene zajedno sa župnikom Filipom Lukendom u biskupijskom svetištu Presnače kod Banja Luke 12. svibnja 1995. god.

Članovi Vijeća su međusobno izmijenili i saslušali izvještaje o aktualnoj situaciji u zajednicama redovnika i redovnica na području četiri bosansko hercegovačke biskupije.

Također su razmotrili zaključke s "Redovničkih dana" održanih u Sarajevu l. i 2. rujna 1998. god. Kao rezultat svoga zasjedanja Vijeće je odlučilo zamoliti biskupe BK BiH da oni u dogovoru s redovničkim poglavarima porade oko produbljivanja i obnavljanja, duhovnog života redovnika i redovnica, kao i konkretnijeg njihovog angažiranja u najurgentnijim pastoralnim i socijalnim akcijama Katoličke Crkve na području bosansko hercegovačkih biskupija.(kta)