Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 867
e-mail: bkbih@bih.net.ba
http://www.bkbih.ba

Sarajevo - 23.08.2018

Održana sjednica Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK BiH

Pod predsjedanjem vojnog biskupa u BiH mons. Tome VukšićaSredišnja tema zasjedanja bilo je obilježavanje 52. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija u nedjelju, 30. rujna

Redovita sjednica Vijeća za sredstva društvenoga priopćivanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održana je 23. kolovoza 2018. u prostorijama BK BiH

Redovita sjednica Vijeća za sredstva društvenoga priopćivanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održana je 23. kolovoza 2018. u prostorijama BK BiH u Sarajevu pod predsjedanjem vojnog biskupa u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika Vijeća.

Središnja tema zasjedanja bilo je obilježavanje 52. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija u nedjelju, 30. rujna 2018. u skladu s odredbom biskupa BK BiH da se Dan sredstava društvenih komunikacija u BiH obilježava u posljednju nedjelju u mjesecu rujnu.

Vijećnici su dogovorili da za tu prigodu bude pripremljena uobičajena knjižica s Porukom pape Franje za 52. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije 2018. pod naslovom „Istina će vas osloboditi“ (Iv 8,32) i drugim poticajnim sadržajima koji će biti pomoć svećenicima i katehetama za taj dan.

Također je dogovoreno da biskup Vukšić te nedjelje, 30. rujna 2018. predvodi središnje Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Žepču u 11 sati.

Osvrćući se na prošlogodišnje obilježavanje 51. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija, biskup Vukšić zahvalio je svim pastoralnim djelatnicima koji su se angažirali da ovaj Dan bude obilježen ponajprije molitvom i stavljanjem medija u službu širenja Božje riječi. Pohvalio je franjevce i njihove suradnike u Tomislavgradu koji su 24. rujna 2017. bili domaćini središnjeg obilježavanja spomenutog Dana. Posebnu zahvalnost uputio je svim medijskim djelatnicima koji su prepoznali važnost ovoga Dana te dali svoj doprinos da Papina Poruka dođe do što većeg broja ljudi pri čemu su posebnu ulogu odigrale radiopostaje koje su toga dana prenosile Misno slavlje.

Tijekom sjednice vijećnici su se osvrnuli i na kalendar katoličkih liturgijskih i drugih slavlja za medijsko praćenje u Bosni i Hercegovini u 2018. godini koji je izradilo i objavilo Stručno tijelo za prijenose liturgijskih slavlja BK BiH. Konstatirali su da je kalendar dobro napravljen te dogovorili da spomenuto Stručno tijelo blagovremeno izradi kalendar i za sljedeću godinu kako bi bio od pomoći ponajprije medijskim djelatnicima, ali i svima kojima bude potreban. (kta)