Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 867
e-mail: bkbih@bih.net.ba
http://www.bkbih.ba

Mostar - 20.03.2018

72. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH u Mostaru

20. i 21. ožujka u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 72. redovito zasjedanje 20. i 21. ožujka 2018. u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru ...
Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 72. redovito zasjedanje 20. i 21. ožujka 2018. u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru.
 
Članovi Biskupske konferencije BiH započet će svoje zasjedanje Euharistijskim slavljem u čast sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u ponedjeljak, 19. ožujka u 18 sati. U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom i biskupom domaćinom mons. Ratkom Perićem i ostalim članovima BK BIH, Svetu misu predvodit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup križevački mons. Nikola Kekić, delegat Hrvatske biskupske konferencije na zasjedanju BK BiH.  
 
Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva i Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kao i Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Također će dogovoriti teme za predstojeće susrete BK BiH te se osvrnuti na aktualno stanje u BiH.
 
Zasjedanje će završiti u srijedu, 21. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo na kojoj će sudjelovati kardinal Puljić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić. (kta)