Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv Foto arhiv
Sarajevo - 03.11.2017

71. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, Kaptol 7, u petak i subotu, 3. i 4. studenog 2017. održat će se 71. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH. Tijekom zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

Dnevnim redom predviđeno je da biskupi, između ostalog, razmotre apostolsko pismo u obliku motuproprija pape Franje u vezi s pripremom i odobravanjem prijevodâ bogoslužnih knjiga. Također će razmišljati o karitativnom djelovanju kao i inicijativama na planu opstanka i povratka.

U petak, 3. studenog 2017. u 18 sati biskupi će slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će dopredsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH.

U subotu, 4. studenog biskupi će slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i susresti se s bogoslovnom zajednicom.

Zasjedanje Biskupske konferencije BiH završit će konferencijom za novinstvo, 4. studenog u 12 sati u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu (ulica Kaptol 7; tel. 033 208 878).

Sve informacije mogu se dobiti u Tajništvu BK BiH na tel. 033 66 68 67. (kta)

PREPORUČI