Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 14.03.2017

Održana sjednica liturgijskog vijeća BK BiH

Članovi vijeća su razmotrili više aktualnih zadatka koje su dobili od plenuma BK te od Stalnog vijeća BK

U prostorijama generalnog tajništva BK BiH u Sarajevu održana je u ponedjeljak, 13. ožujka 2017., sjednica liturgijskog vijeća BK BiH pod predsjedanjem banjolučkog biskupa Franje Komarice.

Članovi vijeća su razmotrili više aktualnih zadatka koje su dobili od plenuma BK te od Stalnog vijeća BK.

Između ostalog su razmatrali mogućnosti što skorijeg tiskanja prijeko potrebnog kantuala za mnoge župne i liturgijske zajednice koje traže kantual, a on je odavno gotov za tiskanje zahvaljujući velikom zalaganju i nekih od članova Vijeća.

Saslušali su izvješće s nedavnog obilježavanja u Rimu 50-obljetnice izdanja instrukcije „Musicam sacram“ o glazbi u liturgijskim slavljima, te donijeli odluku da će o najnovijim naputcima pape Franje razgovarati zajedno s voditeljima liturgijskog pjevanja po župama.

Razmatrali su i aktualne poteškoće vezane za najnoviji prijevod misala te za usklađivanje nacionalnih kalendara BK BiH i HBK. Dogovorili su i pripremu molitava za Dan molitve i pokore za maloljetne žrtve zlostavljanja, koji će se u našim biskupijama održati u petak prije Cvjetnice, 7. travnja ove godine. (kta)

PREPORUČI