Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv Foto arhiv
Sarajevo - 03.11.2016

68. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 68. redovito zasjedanje u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, Kaptol 7, u četvrtak i petak, 3. i 4. studenog 2016. s početkom u 10 sati. Na zasjedanju će sudjelovati biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i delegati susjednih Biskupskih konferencije.

Tijekom zasjedanja biskupi će razmotriti pristigle važne dopise, saslušati svoje delegate s raznih susreta u BiH i inozemstvu te odrediti delegate za predstojeće međunarodne susrete i dogovoriti termine svojih susreta. Posebnu pozornost posvetit će brizi za Vrhbosansko bogoslovno sjemenište u Sarajevu i Nadbiskupijsko sjemenište „Petar Barbarić“ u Travniku kao i službi odgojitelja u tim mjestima odgoja svećeničkih kandidata.

U četvrtak, 3. studenog 2016. u 18 sati biskupi će slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova. Euharistijsko slavlje predvodit će predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, a prigodnu propovijed uputit će vladika križevački mons. Nikola Kekić, delegat Hrvatske biskupske konferencije na zasjedanju. Biskupi će također u petak, 4. studenog slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa gdje će prigodnu propovijed bogoslovima uputiti biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko.mrkanski mons. Ratko Perić.

U petak, 4. studenog u 12 sati u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog, ulica Kaptol 7, bit će upriličena konferencija za novinstvo kojom će završiti zasjedanje BK BiH.

Sve informacije mogu se dobiti u Tajništvu BK BiH na tel. 033 66 68 67. (kta)

PREPORUČI