Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 27.09.2016

Održana sjednica Vijeća za mlade

Predstavljeni su novi projekti za mlade čija će implementacija započeti u ovoj akademskoj godini

U petak, 23. rujna 2016. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, održana je sjednica Vijeća za mlade. Sjednicom je umjesto kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog koji zbog ranije dogovorenih obveza nije bio u mogućnosti nazočiti, predsjedao mons. Ante Meštrović, kanonik Vrhbosanske nadbiskupije i rektor katedrale Srca Isusova.

Na početku nove školske i akademske godine, vijećnici su se susreli kako bi razmijenili iskustva u pastoralnom radu tijekom protekle godine, te podijelili informacije i oformili strategije za predstojeći period.

Sjednica je započela molitvom, a uslijedilo je razrješenje starih i imenovanje novih članova Vijeća, te osvrt na otvaranje nove zgrade NCM-a „Ivan Pavao II.“, te na sve kapacitete koje ova zgrada ima ponuditi mladima Vrhbosanske nadbiskupije, te Bosne i Hercegovine.

Razgovor se također poveo o akciji „72 sata bez kompromisa“ koja će se odvijati od 29. rujna do 1. listopada 2016. te su utvrđeni detalji organizacije i suradnje.

Nadalje, predstavljeni su novi projekti za mlade čija će implementacija započeti u ovoj akademskoj godini, a vijećnici su pozvani na obilježavanje Dana Centra 22. listopada.

Radni dio okončan je iznošenjem osobnih iskustava u radu svih vijećnika, te djelatnika NCM-a „Ivan Pavao II.“, nakon čega je uslijedila Sveta misa koju je predvodio mons. Meštrović.

Susret je završen večerom i neformalnim druženjem. (kta/mladicentar)

PREPORUČI