Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv Foto arhiv
Sarajevo - 04.11.2015

65. redovno zasjedanje Biskupske konferencije BiH

U srijedu i četvrtak, 4. i 5. studenog u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, Kaptol 7, u srijedu i četvrtak, 4. i 5. studenog 2015. bit će održano 65. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH. Osim svih članova Biskupske konferencije BiH, svoje sudjelovanje na zasjedanju najavili su i delegati: Hrvatske i Austrijske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda. S biskupima će se susresti i apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto.

Tijekom zasjedanja biskupi će se osvrnuti na provedbu zaključaka s prošlog zasjedanja te razmotriti važnije pristigle dopise i saslušati izvješća svojih delegata s raznih susreta. Poseban naglasak bit će stavljen na izvješće delegata BK BiH s nedavno održane Biskupske Sinode i na predstojeću Godinu božanskog milosrđa.

U utorak, 3. studenog 2015. u 18 sati biskupi će slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova u povodu 20. obljetnice djelovanja Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, a potom sudjelovati na prigodnoj akademiji u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije.

U srijedu, 4. studenog biskupi će slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa s bogoslovnom zajednicom.

U četvrtak, 5. studenog u 12 sati bit će upriličena konferencija za novinstvo kojom će završiti zasjedanje BK BiH. (kta)

PREPORUČI