Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv Foto arhiv
Banja Luka - 13.07.2015

64. redovno zasjedanja Biskupske konferencije BiH

13. i 14. srpnja 2015. u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će, 13. i 14. srpnja 2015. u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, ulica Kralja Petra I. 80, svoje 64. redovno zasjedanje.

Zasjedanje će započeti u ponedjeljak, 13. srpnja u 9 sati, a završit će 14. srpnja konferencijom za novinstvo u 12 sati.

Na dijelu zasjedanja sudjelovat će i apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto. Osim svih članova Biskupske konferencije BiH, svoj dolazak na zasjedanje najavili su delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije s. Ćirila i Metoda.

U radnom dijelu zasjedanja biskupi će se osvrnuti na pohod pape Franje Bosni i Hercegovini, 6. lipnja 2015. u Sarajevu. Također će, između ostaloga, saslušati izvješća svojih delegata s pojedinih međunarodnih susreta. Saslušat će i izvješće o djelovanju Caritasa Biskupske konferencije BiH te razmotriti neka pitanja u vezi s katehezom u školama.

U organizaciji Europske Akademije Banjolučke biskupije u utorak, 14. srpnja 2015. u dvorani Europske akademije u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će upriličeno predstavljanje knjige "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski" biskupa banjolučkog mons. Franje Komarice i njemačkog novinara Winfrieda Gbureka.

U srijedu, 15. srpnja u banjolučkoj katedrali Misnim slavljem u 10 sati bit će proslavljen blagdana sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije. Euharistiju će predvoditi i pod njom propovijedati apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto. (kta)

PREPORUČI