Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 04.11.2014

62. redovno zasjedanje Biskupske konferencije BiH

4. i 5. studenog 2014. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 62. redovno zasjedanje, 4. i 5. studenog 2014. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, ulica Kaptol 7. Zasjedanje će započeti u utorak, 4. studenog u 9 sati, a završiti u srijedu, 5. studenog u 12 sati konferencijom za novinstvo. Osim svih biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, svoje sudjelovanje na zasjedanju potvrdili su i delegati Hrvatske i Austrijske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda. Na dijelu zasjedanja sudjelovat će i apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto.

Tijekom dvodnevnog zasjedanja biskupi će se osvrnuti na provedbu zaključaka s prošlog zasjedanja održanog 16. i 17. srpnja 2014. u Banjoj Luci. Također će saslušati važnija izvješća sa susreta u BiH i u inozemstvu na kojima su sudjelovali delegati BK BiH. Biskupi će saslušati i izvješće s III. Izvanredne opće Biskupske sinode. Posebnu pozornost biskupi će posvetiti predstojećoj Godini posvećenog života na području Biskupske konferencije u skladu sa smjernicama nadležne Kongregacije.

U ponedjeljak, 3. studenog 2014. u 18 sati biskupi će, uz sudjelovanje Božjeg naroda, slaviti Svetu misu u katedrali za pokojne nad/biskupe, svećenike, redovnike i redovnice. Misu će predvoditi kardinal Puljić i pod njom propovijedati mons. Đuro Gašparović, biskup srijemski i delegat Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

U utorak, 4. studenog u 7 sati biskupi će slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa. Misu će predvoditi kardinal Puljić, a propovijedat će mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.

U srijedu, 5. studenog u 12 sati u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog, ulica Kaptol 7, predviđena je konferencija za novinstvo kojom završava zasjedanje. (kta)

PREPORUČI