Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv Foto arhiv
Mostar - 21.03.2014

Konferencija za novinstvo na kraju 60. zasjedanja Biskupske konferencije BiH

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru

U petak, 21. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru (ulica Nadbiskupa Čule bb. pp. 54, Mostar. (+387 36 334 050) bit će završeno 60. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati 20. i 21. ožujka 2014.

Prije početka radnog dijela zasjedanja, biskupi, u zajedništvu s delegatima susjednih Biskupskih konferencija, slavit će zajedničko Misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa, u srijedu 19. ožujka u 18 sati u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru. Toga dana Mostarsko-duvanjska biskupija slavi svoga Zaštitnika. Misu će predvoditi nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a pod njom će propovijedati mons. Lucjan Avgustini, delegat Albanske biskupske konferencije na ovom zasjedanju.

Radni dio zasjedanja održat će Predsjedat će biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica, a sudjelovati svi članovi Biskupske konferencije BiH kao i delegati Hrvatske biskupske konferencije (mons. Nikola Kekić, biskup križevački), Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda (mons. Ivan Penzeš, biskup subotički) i Albanske biskupske konferencije. Tijekom zasjedanja s biskupima će se susresti i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto.

Tijekom radnog dijela zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća o radu svih Vijeća i Komisija Biskupske konferencije tijekom 2013. godine, a bit će upoznati i s radom Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u BiH kao i s djelovanjem Tajništva i Katoličke tiskovne agencije BK BiH. Razmotrit će i aktualnu situaciju u BiH.

Radni dio zasjedanja započet će u četvrtak, 20. ožujka u 9 sati, a početak zasjedanja fotografi i televizijski snimatelji moći će zabilježiti u četvrtak, 20. ožujka u 11 sati.

U četvrtak, 20. ožujka u 19 sati u Galeriji Kraljice Katarine Kosača Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača predviđena je predstavljanje dokumenta BK BiH pod naslovom Politika po mjeri čovjeka.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu Biskupske konferencije BiH na tel. 033 66 68 67 ili Katoličke tiskovne agencije na tel. 033 66 68 65 odnosno u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru (036 334 050). (kta)

PREPORUČI