Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv Foto arhiv
Banja Luka - 12.07.2012

55. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Zasjedanje će trajati do subote, 14. srpnja, a završit će konferencijom za novinstvo istog dana u 12 sati

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci u četvrtak, 12. srpnja u 10 sati započet će 55. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem banjolučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice. Zasjedanje će trajati do subote, 14. srpnja, a završit će konferencijom za novinstvo istog dana u 12 sati. Na zasjedanju će, osim biskupa BK BiH, sudjelovati delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka s prošlog zasjedanja i saslušati izvješća svojih delegata s raznih susreta te odrediti svoje delegate na predstojećim susretima na međunarodnoj razini i razmotriti najvažnije pristigle dopise. Posebnu pozornost biskupi će posvetiti provođenju Motuproprija pape Benedikta XVI. i pastoralnih smjernica Prefekta Kongregacije za nauk vjere za Godinu vjere u svojim biskupijskim zajednicama kao i na razini Biskupske konferencije BiH. Također će razmotriti prijedlog dokumenta prilagođenog dokumenta Hrvatske biskupske konferencije o formaciji svećeničkih kandidata kao i prijedlog programa vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama i programa teološke i vjerske edukacije na teološkim učilištima za odgojiteljice u vrtićima. Tijekom zasjedanja biskupi će se susresti i s predstavnicima Zaklade papinskoga prava „Kirche in Not“ (Crkva u nevolji) te im prikazati stanje Crkve u svojim biskupijama.

Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije u nedjelju, 15. srpnja biskupi će sudjelovati na Misnom slavlju u 10 sati u banjolučkoj katedrali. Euharistiju će predslaviti nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će vojni biskup u BiH mons. dr. Tomo Vukšić.

Snimatelji i fotografi moći će zabilježiti početak zasjedanja Biskupske konferencije u četvrtak, 12. srpnja u 10 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu BK BiH na tel/fax 033 66 68 67 ili u Biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci na tel/fax 051 30 59 84 ili u Uredu Katoličke tiskovne agencije na tel. 033 66 68 65. (kta)

PREPORUČI