Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv: Detalj sa zasjedanja Foto arhiv: Detalj sa zasjedanja
Mostar - 20.03.2012

54. redovno zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Predsjedat će biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica, a sudjelovati svi članovi Biskupske konferencije kao i delegat Hrvatske biskupske konferencije

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održat će svoje 54. redovno zasjedanje od 20. do 22. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, ulica Nadbiskupa Čule bb. pp. 54, Mostar. (+387 36 334 050 i fax: +387 36 334 080). Predsjedat će biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica, a sudjelovati svi članovi Biskupske konferencije kao i delegat Hrvatske biskupske konferencije. Tijekom zasjedanja s biskupima će se susresti i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico.

Na svetkovinu sv. Josipa, u ponedjeljak 19. ožujka u 18 sati predviđeno je zajedničko Misno slavlje u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru. Toga dana Mostarsko-duvanjska biskupija slavi svoga Zaštitnika. Misu će predslaviti nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup križevački mons. Nikola Kekić.

Zasjedanje će započeti u utorak, 20. ožujka u 9 sati, a završiti u četvrtak, 22. ožujka konferencijom za novinstvo u 12 sati u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru na kojoj će sudjelovati biskup Komarica i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić.

Dnevnim redom je, između ostalog, predviđeno da predsjednici svih Vijeća i Komisija Biskupske konferencije podnesu izvješća o radu spomenutih tijela. Biskupi će biti upoznati i s radom Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u BiH i Caritasa Biskupske konferencije BiH tijekom 2011. godine. Biskupi će, također, saslušati izvješća o radu Tajništva BK BiH i Katoličke tiskovne agencije BK BiH kao i izvješća o sudjelovanju delegata Biskupske konferencije BiH na raznim međunarodnim susretima. Također će saslušati izvješće sa susreta predsjednika BK Jugoistočne Europe održanog od 5. do 8. ožujka 2012. u Strassbourgu.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu Biskupske konferencije BiH na tel. 033 66 68 67 ili Katoličke tiskovne agencije na tel. 033 66 68 65 odnosno u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru (036 334 050). (kta)

PREPORUČI