Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Foto arhiv: 50. Jubilarno zasjedanje BK BIH Foto arhiv: 50. Jubilarno zasjedanje BK BIH
Sarajevo - 03.11.2011

53. redovno zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Zasjedanje će se održati od 3. do 5. studenog

Od 3. do 5. studenog u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, ulica Kaptol 7, bit će održano 53. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem mons. dr. Franje Komarice, biskupa banjolučkog. Zasjedanje će započeti u četvrtak, 3. studenog u 10 sati. Tijekom zasjedanja s biskupima se će susresti nadbiskup Alessandro D'Errico, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini.

Tijekom zasjedanja biskupi će, osim redovitih točaka dnevnog reda, saslušati izvješća svojih delegata s pojedinih susreta na europskoj i svjetskoj razini te odrediti delegate za predstojeća događanja. Posebnu pozornost posvetit će Izvješću biskupa Komarice s Plenarnog zasjedanja Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), održanog od 29. rujna do 2. listopada 2011. u Tirani, i osvrtu nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića na beatifikaciju Drinskih mučenica, 24. rujna 2011. u Sarajevu. Tijekom zasjedanja bit će otvoren i web portal Biskupske konferencije BiH koji će biskupima predstaviti predsjednik Vijeća za sredstva društvenih priopćivanja mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH. Biskupi će se, između ostalog, osvrnuti i na 130 godina redovite crkvene hijerarhije u BiH.

U četvrtak, 3. studenog u 18 sati biskupi će slaviti Svetu misu u sarajevskoj katedrali za pokojne nad/biskupe, svećenike, redovnike i redovnice. Euharistiju će predslaviti kardinal Puljić, a propovijedati nuncij D'Errico koji će se osvrnuti na 130 godina redovite crkvene hijerarhije u BiH
U petak, 4. studenog u 7 sati biskupi će slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa uz sudjelovanje bogoslovne zajednice. Misu će predslaviti kardinal Puljić, a propovijedati biskup Vukšić. Istog dana u 18.30 sati biskupi će moliti Večernju u crkvi Kraljice svete krunice na Banjskom Brijegu u čast Drinskih mučenica.

Na kraju 53. redovnog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine bit će upriličena tiskovna konferencija koja će se održati u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog (ulica Kaptol 7; tel. 033/208-878) u subotu, 5. studenog u 12 sati. Na konferenciji će o zasjedanju govoriti biskup Komarica i kardinal Puljić.

Snimatelji i fotografi moći će zabilježiti početak zasjedanja Biskupske konferencije u četvrtak, 3. studenog u 10 sati u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu (ulica Kaptol 7; tel. 033/208-878) te sudjelovati na konferenciji za novinstvo u subotu, 5. studenog u 12 sati na istom mjestu.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu BK BiH na tel/fax. 033/66 68 67. (kta)

PREPORUČI