Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 08.06.2020

Stalno vijeće Biskupske Konferencije BiH održalo 25. sjednicu

Između ostaloga, dogovoren je dnevni red 78. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 13. i 14. srpnja 2020. u Banjoj Luci Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine,

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 8. lipnja 2020. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu održalo je svoju 25. sjednicu pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH. Osim kardinala Puljića na sjednici su također sudjelovali dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, i mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH. Budući da je, zbog pandemije koronavirusa, otkazano ovogodišnje proljetno zasjedanje u Mostaru, biskupi BK BiH izabrat će člana Stalnog vijeća na predstojećem zasjedanju u Banjoj Luci.

Biskupi su dali potrebne smjernice za provedbu pojedinih zaključaka koji, zbog otkazivanja zasjedanja u Mostara, nisu mogli biti ponovno razmotreni.

Također je dogovoren dnevni red 78. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 13. i 14. srpnja 2020. u Banjoj Luci.

Tijekom sjednice razmotreni su i brojni pristigli dopisi od kojih će oni najvažniji biti stavljeni na dnevni zasjedanja u Banjoj Luci dok će na druge biti odgovoreno u skladu s danim smjernicama. (kta)

PREPORUČI