Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 09.02.2020

Održana 24. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Pod predsjedanjem kardinala Puljića, predsjednika BK BiH, 8. veljače 2020. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH, 8. veljače 2020. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu održana je 24. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Na sjednici su također sudjelovali dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski, i mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH. Budući da je papa Franjo, 18. listopada 2019. prihvatio odreknuće pomoćnog biskupa vrhbosanskog mons. Pere Sudara, koji je bio član Stalnog vijeća, biskupi će na predstojećem zasjedanju izabrati novog člana ovog Vijeća.

Biskupi su upoznati s provedbom zaključaka sa 77. redovitog zasjedanja BK BiH održanog 4. i 5. studenog 2020. u Sarajevu te dali potrebne smjernice za zaključke čija je provedba u tijeku.

Biskupi su napravili prijedlog dnevnog reda 78. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 20. i 21. ožujka 2020. u Mostaru. Također su dogovorili dnevni red VII. Međudekanskog susreta Bosne i Hercegovine koji će se održati, 5. ožujka 2020. u Nadbiskupijskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku.

Biskupi su razmotrili važnije dopise koji su pristigli nakon posljednjeg redovitog zasjedanja BK BiH te Tajništvu BK BiH dali potrebne smjernice u vezi s tim. (kta)

PREPORUČI