Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 26.06.2019

Sjednica Vijeća za medije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Pod predsjedanjem vojnog biskupa u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika Vijeća za medije BK BiH

U prostorijama Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, 26. lipnja 2019. održana je sjednica Vijeća za medije BK BiH na kojoj se razgovaralo o organiziranju ovogodišnjeg Dana medija. Pod predsjedanjem vojnog biskupa u BiH mons. Tome Vukšića, predsjednika Vijeća za medije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, na sjednici su sudjelovali: generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević, ravnatelj Naših ognjišta fra Gabrijel Mioč, novinar Brane Vrbić i urednik Katoličkog tjednika vlč. Josip Vajdner, prenosi nedjelja.ba.

Nakon usvajanja dnevnoga reda i iščitavanja zapisnika, nazočni su promišljali o organizaciji predstojećega Dana sredstava društvenih komunikacija koji se na prostoru BK BiH upriličuje na posljednju nedjelju u mjesecu rujnu.

Biskup Vukšić se osvrnuo na prošlogodišnju Nedjelju medija kada je na razini ovoga Vijeća, uz slavlje svete mise i druženje s novinarima, obilježavanje organizirano u Žepču.

Kao i do sada određeno je da bude otisnuta prigodna brošura u kojoj će, uz poruku pape Franje za Svjetski dan medija, biti: uvodne poticajne misli biskupa Vukšića, prijedlog za homiliju i molitvu vjernika te prigodna razmišljanja o Papinskom vijeću za sredstva društvenih priopćavanja i evangelizaciji putem medija masovne komunikacije.

Budući je ove godine na redu organiziranje Dana medija na području Banjolučke biskupije dogovoreno je da to bude 29. rujna u župi Drvar. (kta)

PREPORUČI