Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 26.06.2019

Održana XXII. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, 25. lipnja 2019. održana je 22. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH. Na sjednici su sudjelovali dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, i član Vijeća mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, te generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su primili na znanje da su provedeni svi zaključci doneseni na 75. redovitom zasjedanju BK BiH, održanom 20. i 21. ožujka 2019. u Mostaru. Također su upoznati sa zaključcima donesenim na drugim susretima u organizaciji Biskupske konferencije BiH u razdoblju nakon spomenutog zasjedanja.

Biskupi su razmotrili i dopise pristigle na adresu Biskupske konferencije BiH nakon posljednjeg zasjedanja te dali potrebne smjernice.

Članovi Stalnog vijeća dogovorili su i dnevni red 76. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati od 16. i 17. srpnja 2019. u Banjoj Luci. (kta)

PREPORUČI