Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 16.04.2019

Pismo solidarnosti i blizine predsjednika BK BiH pariškom nadbiskupu

Mi koji smo iskusili strahotu rata i tolike popaljene crkve posebno smo dirnuti gledajući kako gori katedrala u Parizu, stoji u pismu kardinala Puljića

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 16. travnja 2019. uputio je pismo solidarnosti i blizine pariškom nadbiskupu mons. Michelu Aupetitu povodom požara u katedrali Notre Dame.

„Vrlo smo potreseni gledajući kako gori katedrala u Parizu. Mi koji smo iskusili strahotu rata i tolike popaljene crkve, posebno smo dirnuti tim događajem, jer nas to podsjeća na preživljene strahote. Zato u ime biskupa, kao i cijele Crkve u Bosni i Hercegovini, a posebno u svoje ime, izražavam svoju solidarnost i blizinu s tom bolju. Zajedno s vama ujedinjujemo se u molitvi da u slavlju Uskrsa budemo živo kamenje Kristove Crkve. Izražavajući svoju solidarnost s Vama i cijelom Crkvom u Francuskoj upućujemo želje da nam svima Uskrsli Krist bude utjeha i snaga vjere u nošenju našega svagdanjeg križa“, stoji pismu kardinala Puljića upućenom pariškom nadbiskupu Aupetitu. (kta)

PREPORUČI