Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 25.11.2018

Čestitka predsjednika BK BiH Hrvatskom Caritasu u povodu 25. obljetnice djelovanja

Čestitku upućenu predsjedniku Hrvatskog Caritasa varaždinskom biskupu mons. Josipu Mrzljaku prenosimo u cijelosti

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i predsjednik Caritasa BIH uputio je u povodu 25. obljetnice djelovanja Hrvatskog Caritasa varaždinskom biskupu i predsjedniku Hrvatskog Caritasa mons. Josipu Mrzljaku čestitku koju prenosimo u cijelosti:

Dragi brate u Biskupstvu!

Prigodom Vašeg boravka u Sarajevu na susretu djelatnika u Caritasu Hrvatske i BiH dobio sam Vašu pozivnicu na proslavu srebrnog Jubileja Hrvatskog Caritasa. Tada sam dao do znanja da neću moći osobno sudjelovati, ali zato je bio prisutan ravnatelj Caritasa BIH.

Ovim putem upućujem najiskreniju čestitku Vama osobno kao predsjedniku tako i ravnatelju te svim djelatnicima i dobročiniteljima Hrvatskog Caritasa na ovom srebrnom jubileju.

Ujedno najiskrenije zahvaljujem na svemu što je Hrvatski Caritas činio za vrijeme rata za nas u BIH – posebno izbjeglicama i prognanicima, a i nakon rata pružajući ruku pomoćnicu u liječenju ratnih rana. Uz čestitku još iskrenije upućujem ovu zahvalu preko Caritasa svim dobročiniteljima.

Radujem se svakom Božjem blagoslovu očitovanom po djelotvornoj ljubavi Hrvatskog Caritasa. Pružam ruku zajedništvo u tom radu i hrabrimo jedni druge da ne posustajemo dobro činiti.

Uz čestitke upućujem i najsrdačnije pozdrave zazivajući obilje Božjeg blagoslova!

U Sarajevu, 24. studenog 2018.

Vinko kardinal Puljić,
nadbiskup metropolit vrhbosanski 
predsjednik BK BIH i predsjednik Caritasa BIH

PREPORUČI