Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 05.11.2018

74. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

5. i 6. studenog u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, Kaptol 7, u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. studenog 2018. održat će se 74. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH. Tijekom zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

U radnom dijelu zasjedanja, između ostalog, delegat BK BiH informirat će biskupe o radu Biskupske sinode o mladima, koja je održana u Vatikanu od 3. do 28. listopada 2018. Bit će također riječi o o duhovnim zvanjima u malim i bogoslovnim sjemeništima u Bosni i Hercegovini, a biskupi će se osvrnuti i na aktualno stanje u BiH kao i na pitanje denacionalizacije oduzete crkvene imovine.  

U nedjelju, 4. studenog u 18 sati biskupi će slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

U ponedjeljak ujutro, 5. studenog biskupi će slaviti Euharistiju u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i susresti se s bogoslovnom zajednicom. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, delegat Hrvatske biskupske konferencije.

Zasjedanje Biskupske konferencije BiH završit će konferencijom za novinstvo u utorak, 6. studenog u 12 sati u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu (ulica Kaptol 7; tel. 033 208 878). O zasjedanju Biskupske konferencije BiH medijske djelatnike informirat će predsjednik i dopredsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH. 

Sve informacije mogu se dobiti u Tajništvu BK BiH na tel. 033 66 68 67. (kta)

PREPORUČI