Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 05.09.2018

Zahvala sestri Emanueli za 13-godišnje djelovanje u Sarajevu i dobrodošlica s. Magdaleni i s. Klari

Primopredaja službe djelatnice u Tajništvu BK BiH izvršena je u Sarajevu, 3. rujna pred predsjednikom BK BiH kardinalom Vinkom Puljićem

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, 3. rujna 2018. pred kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim i predsjednikom BK BiH, izvršena je primopredaja službe djelatnice u Tajništvu BK BiH između članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb s. Emanuele Škarica i s. Magdalene Šokić. S. Emanuela premještena je u formativnu zajednicu Družbe u Rim, a službu djelatnice u Tajništvu BK BiH preuzela je s. Magdalena Šokić.

Kardinal Puljić zahvalio je u svoje ime i u ime svih biskupa s. Emanueli za njezino marljivo i vjerno trinaestogodišnje djelovanje u Tajništvu BK BiH i vrlo lijepu suradnju s generalnim tajnikom i djelatnicima u Katoličkoj tiskovnoj agenciji BK BiH. Poželio joj je blagoslovljeno djelovanje u odgojiteljskoj službi u Rimu te dao prigodan dar u znak zahvalnosti. Također je u svoje ime i u ime svih biskupa poželio dobrodošlicu s. Magdaleni izražavajući uvjerenje da će joj u budućem djelovanju pomoći njezino iskustvo rada u tajništvu Unije viših redovničkih poglavarica Hrvatske te poznavanje nekoliko stranih jezika.

U svom pismu zahvale upućenom poglavarici s. Ani Mariji, kardinal Puljić, između ostalog je napisao: „Biskupi BK BiH i ja osobno jako smo zahvalni Regionalnoj upravi Vaše zajednice koja je spremno stavila s. Emanuelu na raspolaganje za rad u Tajništvu BK BiH. Iako nije imala posebnog iskustva u ovakvoj vrsti posla, sestra Emanuela obavljala je svoju službu s puno ljubavi prema Biskupskoj konferenciji i prema cijeloj Crkvi u Bosni i Hercegovini. S radošću i zahvalnošću želim Vam priopćiti da sam i ja osobno i svi članovi BK BiH bili vrlo zadovoljni njezinim radom i zalaganjem. Iako ona osobno nije sudjelovala na susretima nas biskupa, bila je primjetna brižna priprema svih potrebnih materijala za naša zasjedanja kao i njezina trajna raspoloživost da, koliko god joj je to moguće, pomogne u funkcioniranju Biskupske konferencije BiH. Mene osobno kao i sve biskupe posebno raduje njezina velika ljubav prema cijeloj Crkvi u ovoj zemlji Bosni i Hercegovini i prema svim ljudima koji ovdje žive. Svjesni potreba Vaše Družbe, želimo joj svaki blagoslov u obavljanju njezine buduće odgovorne službe u Rimu. U isto vrijeme biskupi i ja osobno zahvaljujemo Vama i Vašim suradnicama što ste spremni staviti na raspolaganje sestru Magdalenu za službu djelatnice u Tajništvu BK BiH. Uvjereni smo da će njezino višegodišnje iskustvo i znanje u obavljanju sličnih zadaća biti od velike pomoći za njezino buduće djelovanje na dobro Biskupske konferencije BiH i cijele naše krajevne Crkve. U ime biskupa BK BiH već sada joj izražavam dobrodošlicu. Vama i cijeloj Vašoj Regiji u svoje ime i u ime svih biskupa zahvaljujem za sve što činite u bilo kojem dijelu naše krajevne Crkve u Bosni i Hercegovini“, stoji u zahvalnom pismu kardinala Puljića s. Ani Mariji Antolović.

Pred regionalnom poglavaricom s. Anom Marijom Antolović, koja je u Sarajevo došla u pratnji savjetnice s. Danijele Anić, u petak 31. kolovoza s. Emanuela predala je službu kućne poglavarice u Samostanu Krvi Kristove u sarajevskom naselju Koševsko Brdo novoj poglavarici s. Klari Puljić. Nakon zajedničke molitve s. Ana Marija zahvalila je s. Emanueli i cijeloj sestarskoj zajednici za vrlo lijepo obnovljeno samostansko zdanje u okviru kojeg je, zahvaljujući brojnim dobrotvorima i plemenitim ljudima. otvoren i dom za djevojke. Poželjela je s. Klari i s. Magdaleni blagoslovljeno djelovanje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Zahvalno Euharistijsko slavlje u nedjelju, 2. rujna u samostanskoj kapeli, uz koncelebraciju mons. Ive te sudjelovanje sestarske zajednice na čelu sa s. Anom Marijom, predvodio je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu vlč. Drago Župarić koji već dugi niz godina svakoga dana slavi Misu u ovom samostanu. Nakon Svete mise svi zajedno pošli su u razgledanje olimpijskih planina Jahorine i Trebevića, a bacili su i pogled na Sarajevo s 36. kata Avazova tornja. (kta)

PREPORUČI