Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 22.06.2018

Održana 19. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH, 22. lipnja 2018. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu održana je devetnaesta sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Na sjednici su sudjelovali dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, i član Vijeća mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, te generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Biskupi su upoznati s provedbom zaključaka sa 72. redovitog zasjedanja BK BiH, održanog 20. i 21. ožujka 2018. u Mostaru, i drugih susreta u organizaciji Biskupske konferencije BiH. Članovi Stalnog vijeća, između ostalog, upoznati su s tijekom priprema Obiteljskog dana u BiH koji će se održati u nedjelju, 29. srpnja 2018. u župu Svete Obitelji u Kupresu.

Biskupi su razmotrili i pristigle dopise i dali potrebne smjernice.

Dogovoren je dnevni red 73. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati od 13. i 14. srpnja 2018. u Banjoj Luci uoči proslave blagdana sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, 15. srpnja 2018. (kta)

PREPORUČI