Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 25.04.2018

Osmi susret biskupa BK BiH s franjevačkim provincijalima u BiH

Osmi susret biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine s franjevačkim provincijalima u BiH održan je, 25. travnja 2018. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH. Sudjelovala su četiri od šest članova Biskupske konferencije BiH i oba franjevačka provincijala.

Nakon osvrta na prošli zajednički susret, biskupi i provincijali su razmišljali o mogućnosti da i ministranti iz Bosne i Hercegovine sudjeluju na XII. Međunarodnom ministrantskom hodočašću u Rimu koje od 28. srpnju do 4. kolovoza 2018. organizira Međunarodni savez ministranata (Coetus internationalis ministrantium - CIM). Također su razmišljali o što boljem organiziranju pastoralnog rada s ministrantima iz čijih redova dolazi najveći broj svećeničkih i redovničkih kandidata. Bilo je riječi i o iznalaženju načina što brojnijeg sudjelovanja ministranata na njihovim godišnjim okupljanima u biskupijskim sjedištima.

Sudionici susreta razmotrili su i Inicijativu Općinskog vijeća Jajce za obnovu crkve sv. Marije. Budući da je riječ o krunidbenoj crkvi posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića i spomeniku kulture, ukazano je na potrebu razgovora o njezinom konzerviranju i zaštiti u skladu s međunarodnim standardima.

Sarajevo, 25. travnja 2018.

Tajništvo BK BiH

PREPORUČI