Naslovna Katolička crkvaO namaBiskupi BK BiHBiskupijeTijela BK BiHRedovništvo u BiHDokumentiZakoniAktualnosti
Sarajevo - 10.01.2018

Održana 18. sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je, 9. siječnja 2018. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu svoju osamnaestu sjednicu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, i član Vijeća mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, te generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Konstatirano je da su provedeni zaključci sa 71. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH održanog 3. i 4. studenog 2017. u Sarajevu.

Članovi Stalnog vijeća razmotrili su i prijedlog programa za pohod članova Austrijske biskupske konferencije koje će biti održano od 4. do 8. ožujka 2018. u Sarajevu kao izraz potpore Biskupskoj konferenciji BiH. Osim zajedničkog Euharistijskog slavlja članova dviju Konferencija, bit će održano i zajedničko zasjedanje.

Razmotreni su i dopisi pristigli od posljednjeg zasjedanja BK BiH te dogovoren dnevni red predstojećeg 72. redovitog zasjedanja BK BiH koje će se održati od 19. do 21. ožujka 2018. u Mostaru. (kta)

PREPORUČI